top of page

Tietoa meistä...

Auki arkisena klo 7-17, Päiväkoti "Les Galopins" sijaitse Kannelmäessä, lähellä Kehää I ja juna asemaa.

Les Galopins on...

kodinomainen ja kohtuuhintainen yksityinen päiväkoti jossa kaikki tuntevat toisensa.

 

Sen on perustanut Gilles Galibert Malminkartanoon vuonna 2003. Lapsimäärä kasvoi neljästä neljääntoista muutamassa vuodessa ja päiväkoti toimi Malminkartanon ala-asteen lisärakennuksen entisissä tiloissa. Keväällä 2009  kysyntä kasvoi niin paljon, että piti löytää tilat, johon kaikki uudet tulokkaat mahtuisivat.

Niinpä elokuussa 2009 Les Galopins aloitti entisen kaupungin päiväkodin tiloissa Kannelmäessä. Nyt Les Galopins sijaitsee siis Kannelmäessä ihanteellisessa paikassa, johon on erittäin hyvät yhteydet sekä julkisilla liikennevälineillä (juna, bussi) että omalla autolla. (Kehä 1, Hämeenlinnan väylä sekä Vihdintie muutaman minuutin ajomatkan päässä).

Lapsille suunnitellut uudet tilat takaavat mahdollisuuden ottaa vastaan iältään 1,5-6-vuotiaita lapsia. Lapset on jaettu kolmeen pieneen ryhmään. Päiväkotirakennuksen edessä on varsin suuri leikkipiha, josta jokaiselle lapselle löytyy mielekästä ja haasteellista tekemistä ja leikkiä.

Täällä hetkellä toimimme kolmella ryhmällä:

  • Les Petits Lapins (Puput): 12 1,5- 3 vuotiaista lasta ja 3 varhaiskasvattajaa.

  • Les Coccinelles (Leppäkertut): 14 3- 4 vuotiaista lasta ja 2 varhaiskasvattajaa.​

  • Les Grenouilles (Sammakot): 14 4-5 vuotiaista lasta ja 2 varhaiskasvattajaa.​

Ensi lukuvuona (2019-2020) meillä ei ole esikouluryhmää.

Suomalaisen opetuksen ja kasvatuksen arvot ovat meille tärkeitä ja noudatamme suomalaista varhaiskasvatuslakia. Varhaiskasvattajamme ja vanhempien yhteistyöllä ja tuella, luodaan olosuhteet jossa lapsi voi tuntea olonsa turvalliseksi, saada uusia kokemuksia, rakentaa omaa identiteettiään, kehittyä omatoimiseksi ja herättää oppimisen haluaan. Lapsi kehittää oma personalisuutaan, luovuuttaan ja mielikuvitustaan. Lapsi oppii vuorovaikutustaitoja luomaan suhteita sekä toisiin lapsiin että aikuisiin ja toimimaan ryhmän jäsenenä.

Jokaisen lapsen oma perhe- ja kulttuuriympäristö otetaan huomioon avoimin mielin sitä kunnioittaen. Päiväkodissamme lapsi elää turvallisessa ja monikulttuurisessa ympäristössä jossa erilaisuutta kunnioitetaan ja arvostetaan.

Ranskan ja suomenkielen spontaaninen varhaisoppiminen tapahtuu luonnollisesti kaksikielisessä ympäristössä toimimalla. Vuorovaikutus lasten kanssa tapahtuu pääasiallisesti ranskan kielellä. Kuitenkin jokaisella on kielen valinnan vapaus tietäen tulevansa ymmärretyksi.   Lapsi uteliaana ottaa vaivattomasti omakseen kahden kielellisen maailman, leikkien lämminhenkisessä, viihtyisässä ja kannustavassa ympäristössä. 

 

Äidinkielestä riippumatta, kaikki lapset ovat tervetulleita päiväkotiimme tutustumaan ranskan kieleen ja kulttuuriin.

 

Päiväkotimme elämää tahdittavat lukuisat taiteelliset ja kulttuurilliset tapahtumat. Vanhempien aloitteesta joka torstai ”Jamkids”-musiikkikoulusta tulee muskariopettaja tutustuttamaan lapsia musiikin alkeisiin ja musiikki-instrumentteihin.

 

Järjestämme säännöllisesti retkiä mm. Kanneltalolle, teatteriin ja ympäristön puistoihin.

Olemme myös tiiviissä yhteistyössä lähiympäristössä sijaitsevien vanhustentalojen kanssa. Päiväkotimme vanhimmat lapset käyvät niissä vierailuilla tapaamassa ikäihmisiä ja esittämässä heille lauluja, keskustelemassa ja viettämässä aikaa yhdessä.

 

Päiväkotimme on auki maanantaista perjantaihin klo 7.00 - klo 17.00. Noudatamme samoja loma-aikoja kuin koulut  syyslomalla ja joululomalla. Olemme auki  viikolla 8 ja kesällä heinäkuun puoliväliin asti. Aloittamme joka lukuvuotta elokuun alusta.

bottom of page